De afgelopen jaren hebben zorgaanbieders van wijkverpleging een PREM-meting uitgevoerd om de tevredenheid van hun cliënten te meten. In 2021 is de PREM Wijkverpleging geëvalueerd, er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in de PREM Wijkverpleging voor 2022. Benieuwd naar de wijzigingen? Lees dan snel verder!
Algemene wijzigingen
Naast het PREM-handboek is er een apart document opgesteld met alle technische instructies en dataspecificaties. De documenten zijn beschikbaar voor zorgorganisaties, meetbureaus en ECD-leveranciers op de website www.kwaliteitwijkverpleging.nl. Hier kunt u alle informatie over het kwaliteitskader wijkverpleging vinden en de indicatoren die daaruit naar voren komen. Het PREM-handboek ligt nu voor drie jaar vast en zal in 2023 opnieuw geëvalueerd worden. In 2022 is iedere thuiszorgorganisatie verplicht om de PREM Wijkverpleging uit te voeren. Er geldt er meetperiode van 1 maart tot 31 december.
PROM Kwaliteit van leven
In 2021 is door de stuurgroep kwaliteitskader wijkverpleging één PROM-vraag (Patient Reported Outcome Measures) over kwaliteit van leven toegevoegd aan de PREM uitvraag. Uit de resultaten bleek dat 46% van de cliënten de vraag niet had ingevuld. Daarom is door de stuurgroep besloten om deze open vraag uit de vragenlijst te halen en alle energie te stoppen in de ontwikkeling van een volwaardige PROM kwaliteit van leven.
Zelf meten
Zorgorganisaties kunnen er ook voor kiezen om zelf te meten. Bijvoorbeeld met MijnZorgPeiler.
Wilt u meer informatie over de PREM-Wijkverpleging 2022 of wilt u starten?
Neem dan contact met ons op of kijk op de website premwijkverpleging.nl!