De PREM Wijkverpleging is vanaf 2019 klaar voor gebruik en de werkwijze voor 2023 is bekend. U kunt de vragenlijst inzetten in uw organisatie voor leren en verbeteren. U kunt nu de meting PREM Wijkverpleging 2023 voorbereiden!
Alle aanbieders van wijkverpleging zijn in 2023 verplicht om onderzoek met de PREM Wijkverpleging te doen tussen 1 maart en 31 december.
Samen met Van Loveren & Partners kunt u de meting met de PREM uitvoeren. Als erkend meetbureau zal Van Loveren & Partners zorgen voor de aanlevering van de gegevens aan ZorgkaartNederland en de Trusted Third Party (TTP) Mediquest, conform de voorschriften voor 2023.
Alle informatie over de PREM Wijkverpleging vindt u op PREMWijkverpleging.nl
Goed onderzoek
Met Van Loveren & Partners kiest u voor goed onderzoek. In opdracht van de Stuurgroep Kwaliteitskader Wijkverpleging heeft Van Loveren & Partners in 2018 de landelijke pilotmeting uitgevoerd bij 15 zorgorganisaties. Sinds de introductie van de PREM Wijkverpleging hebben we al ruim 75 zorgorganisaties bij dit onderzoek begeleid. Voor de PREM Wijkverpleging in 2023 kunt u ook aansluiten!
Op basis van de uitkomsten hebben we de vragenlijst samen met de pilotorganisaties doorontwikkeld. Ook hebben we aangetoond hoe u als organisatie de resultaten binnen het zorgproces kunt inzetten en voor stuurinformatie kunt gebruiken. Wij hebben een classificatie ontwikkeld waarmee u een bewezen handvat voor kwaliteitsverbetering in handen krijgt.
Met goed onderzoek laten we precies zien waar uw organisatie goed scoort en op welke punten verbetering nodig is. We helpen zorgorganisaties ook met het vervolg; leren en verbeteren in de organisatie.
Vragenlijst PREM Wijkverpleging 2023
De PREM Wijkverpleging brengt de ervaringen van de cliënten met het zorgproces in beeld. De nieuwe vragenlijst vervangt de CQ-Index voor de Thuiszorg. De vragenlijst is een kort instrument. Alle thema’s uit het Kwaliteitskader Wijkverpleging zijn er in opgenomen.
De vragenlijst PREM Wijkverpleging is in 2023 ongewijzigd gebleven ten opzichte van 2022 en 2021.
Lees hier meer over de vragenlijst.
Hoe werkt de meting 2023 met de PREM in de Wijkverpleging?
De meting met de PREM Wijkverpleging 2023 voert u samen met een erkend meetbureau uit. U bent daarvoor bij Van Loveren & Partners aan het goede adres.
Wij begeleiden u verder in het opzetten van een gedegen onderzoek wat aan alle eisen voldoet. In de voorbereiding zetten we samen het onderzoek op om snel aan de slag te kunnen.
Voor een meting met de PREM Wijkverpleging kunt u kiezen uit verschillende meetmethoden, bijvoorbeeld een online onderzoek in MijnZorgPeiler, schriftelijk onderzoek of met telefonische interviews. Wij kunnen het onderzoek helemaal uit handen nemen, of u voert het zelf uit in MijnZorgPeiler. Samen kiezen we de methode die het beste bij uw organisatie past.
Wij zorgen uiteraard voor al het materiaal en de verwerking van de gegevens.
Bij Van Loveren & Partners kunt u kiezen tussen een fysiek rapport, een factsheet en/of een rapportage in MijnZorgPeiler. In de fysieke rapportage interpreteren wij voor u de resultaten in tekstvorm en met grafische weergaven.
In onze online meet- en rapportageomgeving MijnZorgPeiler kunt u zelf de resultaten filteren op bijvoorbeeld team, regio of locatie. De figuren kunt u downloaden voor uw eigen rapportage.
Kies een vorm van rapportage die het beste bij uw organisatie past. De resultaten van de PREM Wijkverpleging bieden een goed uitgangspunt voor leren en verbeteren.
MijnZorgPeiler is gekoppeld aan ZorgkaartNederland en wij zorgen voor de aanlevering bij de Trusted Third Party (TTP).
Wilt u precies weten hoe een meting met de PREM werkt? Lees er hier meer over.
Meer informatie?
Wilt u starten met de PREM Wijkverpleging 2021 of heeft u vragen?
Neem contact met ons op!